Danis Tanović uoči dodjele Oscara: Vrijeme je za drugi

4
Radiosarajevo.ba
Danis Tanović uoči dodjele Oscara: Vrijeme je za drugi
Foto: EPA-EFE / Danis Tanović

Bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović uputio je kratku poruku uoči večerašnje odjele najprestižnije filmske nagrade u Los Angelesu.

Iskazujući podršku bh. kandidatu za nagradu Oscar, filmu "Quo vadis, Aida" i rediteljici Jasmili Žbanić, proslavljeni bh. reditelj je napisao:

"Vrijeme je za drugi".

Bez obzira na ishod u Los Angelesu, rediteljica Jasmila Žbanić ali i cijela ekipa koja je radila na filmu, donijeli su ogroman uspjeh našoj zemlji i podigli jednu važnu temu na nivo koji je davno trebao da bude, ali nije.

Podsjetimo, bosanskohercegovački kandidat "Quo vadis, Aida?", film rediteljice Jasmile Žbanić, koji govori o genocidu u Srebrenici, ušao je na konačnu listu najboljih filmova van engleskog govornog područja koji će se takmičiti za Oscara.


Ovaj film je tako postao drugi film iz naše zemlje koji je bio u utrci za ovu prestižnu nagradu.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba želi, također, mnogo uspjeha u daljnjem radu našoj Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma "Quo vadis, Aida". Držimo vam fige na dodjeli Oscara!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije