Urban: Mini turneja busom uz poruku "ostanite doma i naćulite uši"

Radiosarajevo.ba
Urban: Mini turneja busom uz poruku "ostanite doma i naćulite uši"
Foto: Facebook / Urban

Damir Urban objavio je svom Facebook profilu da kreću na mini turneju Rijekom, da pokušaju barem malo uljepšati ova čudna vremena.

Naravno, sve uz mjere opreza i potpuno poštivanje svih naredbi.

"Rijeko
'prozore sirom otvori,
i na njih jastuke stavi.
pleme se smije i pjeva..'

Urban&4, u sastavu Urban&2 (jer drugačije ne bismo mogli ispoštovati upute stožera o držanju fizičke distance), odnosno bez Marka i Sase, ali potpomognuti Goranom - za volanom autobusa i Igorom - tonskim majstorom, a i jednim agregatom, upravo kreću, turističkim busom, na mini turneju Rijekom", napisao je u objavi.

Naveo je da će svirati na desetak mjesta, na raznim lokacijama u gradu (da bi izbjegli moguće okupljanje trasa i lokacije moraju ostati tajne), da na ovaj način, barem malo, pokušaju uljepšati ova čudna vremena.

"Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvijek rasprodani, zahvaljući vama smo mi sretni i ostvareni kao glazbenici.
A, danas - ostanite doma i naćulite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga. Danas mi, na ulicama našega grada, pod vašim prozorima, pod vašim balkonima, sviramo za vas.. vidimo se!", napisao je Urban.

Zahvalio se "ljudima iz grada Rijeke koji su objeručke prihvatili naš prijedlog i pomogli nam, zajedno s autotrolejem, realizirati ovu (su)ludu ideju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije