Čuveni francuski glumac tumačit će ulogu Slobodana Miloševića

Radiosarajevo.ba
Čuveni francuski glumac tumačit će ulogu Slobodana Miloševića
Foto: Mondo.ba / Slobodan Milošević

U novom albansko-kosovskom filmu "Milošević i mi" nastupit će i jedan od najvećih europskih glumaca.

Gérard Depardieu, čuveni francuski glumac, tumačit će ulogu nikog drugog nego – Slobodana Miloševića!

Nastup francuskog glumca najavljen je fotografijom na Instagramu, na kojoj je u društvu albanskog premijera Edija Rame i njegovog kosovskog kolege Aljbina Kurtija.

Radnja filma "Milošević i mi" odvija se 2003. godine, a prati život albanskih porodica poslije rata na Kosovu 1999. godine. Reditelj filma je Arben Kastrati iz Prištine, a snima se u albanskom gradu Gjirokastri. I to je sve što se za sada zna o filmu.

depardieu_milosevic.jpg - undefined

Foto: PP/Beta

Novi angažman Gérarda Depardieua neke je iznenadio obzirom na to da mu je ne tako davno Vladimir Putin uručio pasoš Rusije, zemlje koja ne priznaje Kosovo, a francuski glumac je rado viđen gost i u Srbiji.

"Prije 30-ak godina u njujorškom Newsweeku je pisalo da je Gérard Depardieu heroj sa hiljadu lica. To je trebalo da znači, zapravo, da je on umjetnik jedne raskošne snage, da je glumio i bandite i policajce, profesore, ali i velike historijske ličnosti", rekao je za RTS beogradski historičar Veljko Stanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije