Čudesna transformacija slavne glumice: Možete li prepoznati ko je na slici?

0
Radiosarajevo.ba
Čudesna transformacija slavne glumice: Možete li prepoznati ko je na slici?
Foto: Daily Mail / Helen Mirren u ulozi bivše premijerke Izraela

Slavna glumica Helen Mirren čudesno se transformirala u prvu izraelsku premijerku Goldu Meir sudeći prema prvim fotografijama iz filma Guya Nattiva.

Na fotografiji objavljenoj sa snimanja u Londonu, Oscarom nagrađena glumica (76) izgledala je neprepoznatljivo s opuštenom sijedom kosom i debelim odijelom u ulozi ove političarke.

Meir bi trebao biti triler koji prikazuje kontroverzne odluke koje je političarka donijela za vrijeme vrhunca Jomkipurskog rata 1973, zbog čega je njena zemlja pretrpjela velike gubitke u bitci s više arapskih država.

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

Na slici se Helen može vidjeti kako nosi tamnoplavu bluzu i zelenu suknju sa šalicom kave i cigaretom u ruci.

Scenarij za Meir piše Nicholas Martin, a režira će ga Nattiv, koji je prethodno režirao Oscarom nagrađen kratki film Skin.

U filmu će također glumiti Camille Cottin, Rami Heuberger, Lior Ashkenzi, Ellie Piercy, Ed Stoppard i Rotem Keinan. Cotin će igrati ulogu Goldinog dugogodišnjeg osobnog asistenta, a izraelska zvijezda Ashkenzi će glumiti njenog šefa osoblja.

Opisan kao "triler koji otkucava", Meir bi trebao opisati odgovornosti s kojima se Meir susrela i protivljenje njenog muškog kabineta na vrhuncu Jomkipurskog rata. O ovoj ulozi, Helen je rekla: "Golda Meir je bila zastrašujuća, nepopustljiva i moćan vođa. Veliki je izazov prikazati je u najtežem trenutku njenog nesvakidašnjeg života."

Ko je Golda Meir?

Golda Meir rođena je u Ukrajini 1898. i kao dijete se preselila u SAD; 1921.  godine je emigrirala u Palestinu nakon vjenčanja. U historiju je ušla 1969. godine kada je postala prva žena premijer Izraela i opisana je kao 'željezna dama' u stilu Margaret Thatcher.

Golda Meir - undefined

Foto: BBC: Golda Meir

Nakon što je izabrana na dužnost, Meir se suočila s velikim kritikama kada nije uspjela adekvatno pripremiti svoju zemlju za nadolazeću ratnu prijetnju, uprkos tome što je dobila vijest da se sirijske snage okupljaju za napad. Iako je na kraju odobrila mobilizaciju snaga, odlučila se protiv preventivnog udara, navodeći potrebu Izraela za stranom pomoći i strah da će SAD biti oprezan u intervenciji.

Američki državni tajnik Henry Kissinger kasnije je citiran kako je rekao: "Da je Meir pokrenula preventivni napad, Izrael ne bi dobio 'ni čavao'."

Nakon reakcije na njeno vođenje rata, Meir je 1974. objavila ostavku. Umrla je 8. decembra 1978. u dobi od 80 godina nakon borbe s rakom limfe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije