"Crno vino, crne oči, sve je crno oko mene": Umro čuveni pjevač narodne muzike

Radiosarajevo.ba
"Crno vino, crne oči, sve je crno oko mene": Umro čuveni pjevač narodne muzike
Foto: Novosti / Dobrivoje Topalović

Čuveni srbijanski pjevač narodne muzike Dobrivoje Topalović preminuo je danas u 75. godini. Tužnu vijest potvrdila je njegova kolegica s estrade Snežana Đurišić.

"Jeste, preminuo je, dugo je bolovao od karcinoma, godinu dana i otišao je. Preminuo je u Čačku", potvrdila je Snežana Đurišić, prenosi Telegraf.rs.

Topalović se pjevanjem počeo baviti u jednom kulturno-umjetničkom društvu u Čačku, a prvu ploču nazvanu "Kad bi znala koliko te želim" snimio je 1968. godine.

Tokom svoje višedecenijske karijere snimio je 26 singl-ploča i 16 studijskih albuma. Prekretnica u njegovoj karijeri bila je pesma Obrena Pjevovića "Ej, da mi je", koju je snimio 1981. godine.

U isto vrijeme započeo je saradnju sa kompozitorom Draganom Aleksandrićem, koji mu je u saradnji sa tekstopiscem Radmilom Todorović, napisao neke od najljepših pjesama među kojima je "Crno vino" sa istoimenog albuma (1986).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije