Eurosong / Crna Gora reagirala na vijest o mogućem oduzimanju bodova Konstrakti

16. 05. 2022. u 12:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Torinu je održano finale takmičenja Pjesma Eurovizije, a svi koji su pratili komentarišu rezultate takmičenja.

Prvo mjesto, kao što je bilo i očekivano, zauzela je Ukrajina, dok je srbijanska predstavnica Konstrakta osvojila petu poziciju.

Mnogi su ostali zatečeni rezultatima, a kada se danas oglasilo partner Europske radiodifuzne unije (EBU) koji vrši monitoring nad glasanjem tokom o nepravilnostima glasanja Eurovozije cijeli svijet je zanijemio.

Naime, oni su saopštili da su uočene nepravilnosti uočene u glasanju šest zemalja, ali nije detaljno pojašnjano koje su to zemlje niti koje su nepravilnosti u pitanju.

Mediji su spekulisali da je problem u "komšijskom glasanju", s obzirom na to da se zna da su problem između ostalih bile i Crna Gora i Hrvatska koje su svojih 12 poena dali Srbiji.

Iz tog razloga, srbijanskoj predstavnici Konstrakti mogli bi da se oduzmu ti poeni koje je dobila od naših komšija.

Tim povodom se oglasio Eurovizijski tim Crne Gore, koji je u saopštenju naveo da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od strane EBU", te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti. Oni očekuju "detaljan" odgovor EBU.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kazao je televiziji "Vijesti" da je pisao EBU-u i tražio objašnjenje. On je rekao da će, ukoliko se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu sa tim i o svemu blagovremeno obavijestiti javnost.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)