Čola u jednom trenutku karijere napustio muziku i radio nešto vrlo neobično

Radiosarajevo.ba
Čola u jednom trenutku karijere napustio muziku i radio nešto vrlo neobično
Arhiv / Zdravko Čolić
Malo ko zna da je proslavljeni pjevač Zdravko Čolić u jednom trenutku svog života prestao da se bavi pjevanjem, da bi bio - mali privrednik.

Iako je do tada ostvario zapaženi uspjeh, pjevač je napustio muziku i pet godina posvetio je proizvodnji dijelova za poštu.

"U Zagrebu sam se pet godina bavio proizvodnjom dijelova za pošte. Čovjek uđe u neki posao, ostavi ovaj koji je bio potpuno uspješan, ali to je potreba", izjavio je Zdravko Čolić u jednom intervjuu za Blic.

Muzičar Goran Bregović vratio je Zdravka u muzičke vode.

"Krajem osamdesetih vraćam se sa Bregom ponovo u muzičke vode. Prije nego što smo krenuli, Brega me pitao: “Čola, je l’ si ti još uvijek onaj mali privrednik ili si sad pjevač?”. Ja kažem: “Ok, nisam više to, idemo sad i radimo muzičku karijeru i nastavljamo tim putem”.

Tako je muzika meni bila zacrtana na životnom putu i zato sam joj se stalno vraćao. Ne postoji tu plan. Možeš se baviti muzikom cijeli život, ali kakav će ko imati uspjeh, to je u Božjim rukama. To je jedna priča koja se sa nekom višom silom mora tumačiti", istakao je pjevač.

Zdravko je otkrio da mu je muzika u početku bila samo hobi, a da mu je životni put muzičke zvijezde bio određen nehotice.

"Ja sam bio odličan student na fakultetu, završio sam ga sa malim zakašnjenjem. Planirao sam da, kao i svi, radim nešto, a muzika je bila hobi. Taj hobi je na kraju prerastao u profesiju, a nisam ja taj koji je tako htio, nego je tako ispalo sticajem okolnosti. Sam način življenja i životnog puta određen mi je nehotice", objasnio je Čolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije