Cher komentarisala ubistvo Georgea Floyda pa razljutila fanove

0
Radiosarajevo.ba
Cher komentarisala ubistvo Georgea Floyda pa razljutila fanove
FOTO: EPA / Pjevačica se izvinila

Muzička legenda Cher izvinila se zbog tweeta u kojem je teoretizovala da je mogla spriječiti smrt Georgea Floyda.

Pjevačica se našla na udaru kritika u petak navečer nakon što je izrazila uvjerenje da je kojim slučajem u to vrijeme bila u Minneapolisu, da bi njena intervencija mogla Floydu spasiti život.

Pjevačica i glumica rekla je to svojim 3,9 miliona pratilaca na Twitteru, a objavu je kasnije obrisala.

"Razgovarala sam s mamom i rekla joj da sam gledala suđenje policajcu koji je ubio Georgea Floyda i plakala. Zvuči ludo, ali nastavila sam razmišljati i pitala sam se da li bih mogla pomoći da sam se možda zadesila tu“, napisala je pjevačica.

Tweet je izazvao brojne kritike njenih fanova.

„Ako vatrogasac koji je pokušao intervenisati nije uspio, sigurno ni vi ne biste imali šanse. Mislite li da imate neku magičnu moć? Policija ne bi dopustila da se bilo ko miješa u njihov posao", samo je jedan od komentara na Twitteru.

Popularna 74-godišnja pjevačica se kasnije vratila na platformu kako bi se izvinila zbog svojih ranijih riječi, kazavši da to nije bilo primjereno.
Podsjetimo, Floyd je preminuo nakon privođenja na ulici.

Reagirajući na dojavu kako Floyd pokušava podvaliti krivotvorenu novčanicu od 20 dolara, za koju se kasnije ispostavilo da je važeća, policajac je prilikom privođenja držao Floyda prikovanog za tlo držeći mu koljeno na vratu gotovo devet minuta. Floyd je preminuo ubrzo nakon što je pao u nesvijest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije