Cetinje ne pamti tako masovan događaj kao sinoćnji koncert Dine Merlina

Radiosarajevo.ba
Cetinje ne pamti tako masovan događaj kao sinoćnji koncert Dine Merlina
/ Dino Merlin na Cetinju; FOTO: DM Team
Dino Merlin u okviru turneje Hotel Nacional sinoć je održao koncert na prepunom Dvorskom trgu u Cetinju.

Koncert je organizovala Prijestonica Cetinje povodom proslave 10 godina od obnove nezavisnosti, a spektaklu je prisustvovao do sada rekordan broj posjetilaca zabilježen u historiji dosadašnjih proslava.

Centralni događaj proslave bio je koncert sarajevskog Čarobnjaka na glavnom trgu u Cetinju. Prema procjenama Uprave policije – ispostava Cetinje, događaju u gradu prisustvovalo je više od 20.000 posjetilaca čime je jučerašnja proslava bila najposjećeniji događaj na Cetinju u novijoj historiji. Prepuni Dvorski trg bio je po prvi put premali za sve fanove bh. zvijezde tako da su pored trga posjetioci, koji su došli iz svih crnogorskih gradova i šire, bili smješteni i u drugim ulicama u historijskom jezgru grada.

Turneja Hotel Nacional do sada je u Crnoj Gori gostovala u Budvi, Kotoru i Petrovcu, a pored Cetinja u planu su dalji veliki koncerti u arenama i stadionima. Dino Merlin u okviru svjetske turneje Hotel Nacional nakon Cetinja nastavlja s koncertima: Novi Pazar (3.6), Subotica (16.7), Ohrid (23.7) te Bansko u Bugarskoj(3.9.2016).

Sljedećeg mjeseca Dino Merlin će na Gradskom stadionu u Novom Pazaru održati koncert u petak, 3.6.2016. umjesto prvobitno najavljenog datuma 28.5.2016. Organizator koncerta u Novom Pazaru i menadžment Dine Merlina su zbog očekivanih olujnih udara na dan 28.5. donijeli odluku da koncert pomjere za sedmicu kasnije, na dan petak 03. juna kako bi osigurali produkcijske standarde i komfor publike, kazao je Asim Kraljić, menadžer Dine Merlina, napominjući da za koncert već sedmicama vlada veliki interes. Iz menadžmenta je saopćeno da sve ulaznice kupljene za 28.5. vrijede za koncert 03.6.

Dino Merlin nakon Cetinja i Novog Pazara nastavlja s koncertima: Subotica (16.7), Ohrid (23.7) te Bansko u Bugarskoj (3.9.2016).

Sve koncerte najveće regionalne turneje pratite na www.dinomerlin.com/turneja

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije