Bubnjar Offspringa izbačen iz benda jer se nije htio cijepiti

0
Radiosarajevo.ba
Bubnjar Offspringa izbačen iz benda jer se nije htio cijepiti
Foto: Instagram / Pete Parada

Pete Parada, bubnjar američkog punk rock benda The Offspring, izbačen je iz tog sastava. Razlog je njegov stav da se ne želi cijepiti protiv COVID-19.

Svoj odlazak iz benda, u kojem je bio od 2007., Pete Parada objasnio je putem Instagrama.

"Imam žalosne i teške vijesti za podijeliti. Znam da bi mnogi moji bliski prijatelji i porodica htjeli ovo čuti prvo privatno i izvinjavam se što javno svima javljam, ali ne znam kako bih vodio ovaj razgovor više puta", započeo je Pete objavu.

"S obzirom na moju historiju bolesti i profil nuspojava ovih cjepiva, ljekar mi je savjetovao da se trenutno ne cijepim. Zarazio sam se virusom prije više od godinu dana, za mene je bio blag, pa sam uvjeren da bih se opet mogao nositi s njim, ali nisam siguran da bih preživio još jednu rundu Guillain-Barréovog sindroma koji mi se dogodio nakon cijepljenja. Dogodilo se to još u djetinjstvu i s vremenom je postalo sve gore", dodaje bubnjar.

Pete se ne može, tvrdi, pridržavati onoga što sve više postaje mandat industrije.

"Nedavno je odlučeno da moja blizina predstavlja nesigurnost u studiju i na turneji. To spominjem jer me nećete vidjeti na nadolazećim nastupima", rekao je.

Pete ističe da je želio podijeliti svoju priču kako bi svima koji proživljavaju sličnu agoniju pokazao da nisu sami. U objavi je otkrio i šta misli o bendu iz kojeg je izbačen.

"Nemam negativnih osjećaja prema svom bendu. Oni rade ono za što vjeruju da je najbolje za njih, isto što i ja činim za sebe. Cijeloj porodici Offspring želim sve najbolje. Srce mi je slomljeno što neću vidjeti svoju zajednicu s putovanja, a povezivanje s fanovima nedostajat će mi više nego što to mogu opisati riječima", rekao je.

The Offspring se još nije oglasio o odlasku člana njihovog benda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije