BBC / Britanski kritičar o Konstraktinoj pjesmi: "Napisali su je dok su imali nervni slom"

15. 05. 2022. u 10:10:00

Shares: 0

Srpska predstavnica na Eurosongu Konstrakta intrigirala je europsku javnost pjesmom, ali i scenskim nastupom. Iako je pjeva na srpskom i latinskom, čini se da je pjesma u kojoj se spominje Meghan Markle izazvala brojne reakcije diljem Europe.

Komentator britanskog BBC-ja Mark Savage napisao je komentar o najupečatljivijim momentima ovogodišnjeg finala, a gotovo na sam vrh stavio je Konstraktin nastup.

Prvo se lokalpatriotski osvrnuo na Sama Rydera, britanskog predstavnika, građevinara koji je najprije postao zvijezda TikToka, a potom i muzičar. Taj je mladić tijekom proba oduševio mnoge te se popeo na drugo mjesto na kladionicama (na drugom mjestu je i završio).

Kao prvi najzanimljiviji trenutak finala Eurosonga naveo je norveške predstavnike Subwoolfer i njihovu pjesmu u kojoj je jedan od stihova, kako piše Index: "Prije nego što taj vuk pojede moju baku, dajte tom vuku bananu."

Potom na drugo mjesto Savage uvrštava Konstraktu i njenu "pjesmu o Meghan Markle".

"Srpska pjesma In corpore sano je pjesma koja je, jasno, napisana tokom pandemije tako što je netko pao u zečju rupu medicinskih stranica tokom živčanog sloma.

Oda osobnoj higijeni postavlja vječno pitanje: 'Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Mislim da u pitanju je duboka hidratacija' prije nego što se uspinje u grozničavo ispitivanje osobne higijene i postavlja pitanje ukazuju li tamni kolutovi oko očiju na probleme s jetrom'", piše Savage i dodaje:

"Možete zamisliti pjevačicu Konstraktu (aka Ana Đurić) kako opsesivno šara ove stihove na svom zidu tijekom pomračenja duše, a tu sliku dodatno pojačava zbor koji pjeva na latinskom.

U slučaju da to nije dovoljno čudno, cijeli nastup provodi perući ruke u malenom lavoru. Naravno, favoritkinja je publike u areni."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)