Bila je jedna od najtraženijih jugoslavenskih manekenki, a danas je u sretnoj vezi

Radiosarajevo.ba
Bila je jedna od najtraženijih jugoslavenskih manekenki, a danas je u sretnoj vezi
Foto: Twitter / Nada Abrus

Plodna je karijera iza Nade Abrus, koja je ovih dana proslavila svoj 67. rođendan. I dalje izgleda sjajno, vrckava je i vesela žena, kakva je bila i kad je svoju karijeru počela. A počela je 1969. godine u filmu 'Nedjelja' Lordana Zafranovića. Bila je tada prelijepa splitska gimnazijalka s glumačkim ambicijama.

U tom je gradu počela i pozorišnu karijeru, postavši dijelom HNK Split. Pridružila se sedamdesetih ekipi zagrebačke 'Komedije', a okušala se u brojnim filmskim i televizijskim ulogama. U pozorištu je došla nakon što je odlučila karijeri manekenke reći zbogom.

Bila je u to vrijeme jedna od najtraženijih manekenki, nije bilo puno djevojaka koje su se tada bavile tim poslom, piše 100posto.

Nadu je odgojila samohrana majka Dina, koja je jako pazila kako će se njezina kći snaći u svijetu glume. Sve je s lakoćom Nada odrađivala, i manekenstvo i glumu.

Prema vlastitom priznanju, sve je nedaće bez problema u životu prošla, jedino ju je razvod pogodio. Teško je bilo jer je u trenutku kada je ostala sama njezin sin Luka imao svega godinu dana. No, majka Dina pomogla je i Nada je svog sina odgojila tako da je danas ispunjava velikim ponosom.

Ljubav je pronašla kasnije, uz partnera Branka Borgudana, s kojim je već skoro 20 godina u sretnoj vezi.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije