Bihaćki bend Luddit objavio i treći singl Bolestan sam

Radiosarajevo.ba
Bihaćki bend Luddit objavio i treći singl Bolestan sam
0 / Luddit

Nakon pjesama Taman i Spali nakon čitanja, zanimljiva grupa iz Bihaća objavila je i treću - Bolestan sam.

Šta dobijemo kad spojimo perverzno narcisoidnu osobu (nekontrolirana želja da im se drugi dive i sklonost da udovolje svojim željama na štetu drugih) i moć? - pitaju se u bihaćkom sastavu Luddit.

Prošlost nam je pokazala da je po pravilu rezultat takvog spajanja velik broj mrtvih. Radi se o jednoj od najopasnijih bolesti od koje nejčešće ne umire onaj koji je bolestan nego ljudi oko njega. Ovakve osobe karakterizira pretjeran osjećaj samobitnosti, preokupacija maštanjima o bezgraničnom uspjehu, moći, uvjerenje da su posebni, nedostatak empatije, arogancija itd. Takvim osobama je potrebna publika, teatar koji se pretvara u groblje, jer ne postoji vođa bez sljedbenika („individualna ponuda na kolektivnu potražnju“, Trocki). Njihovo se „mesijanstvo“ javlja u doba njihove egzistencijalne krize kada umjesto da spašavaju sebe, počinju da „spašavaju“ druge (pleme, naciju, klasu), i na taj način odlažu svoj psihički slom. Dobro razmislite kad sljedeći put budete birali vašeg mesiju - poručuju iz sastava Luddit povodom objavljivanja nove pjesme i spota Bolestan sam.

„U normalnim vremenima luđaci su u ustanovama, u vrijeme krize oni nas vode“ (Carl Gustav Jung).

Pjesma „Bolestan sam“ je naš treći singl. Pjesma je snimljena kod Nemdžada Alića (studio Amadeus) a spot su radili Dinko Abdić i Erko Duratović (Lege artis).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije