Bh. zastava u centru pažnje: Bosanci partijali na Tomorrowlandu

N. K.
Bh. zastava u centru pažnje: Bosanci partijali na Tomorrowlandu
Ljubiteljima elektronske muzike Tomorrowland je zasigurno jedno od onih festivalskih iskustva koje žele iskusiti barem jednom u životu, a nema sumnje da bi se tamo rado našli i ljubitelji drugih muzičkih žanrova.

Tomorrowland je puno više od običnog muzičkog festivala - zna se da je na njemu uvijek spektakl koji još posebnijim učine nastupi uspješnih svjetskih DJ-eva.

Festival postoji od 2005. godine i od samog početka posjetitelji ga obožavaju. Jedan je od najvećih i najposjećenijih festivala u svijetu, a ulaznice se rasprodaju u rekordnim rokovima.

Iako se održava u Europi, tačnije u Belgiji, čime nam je puno bliže od festivalskih spektakla kao što su Coachella, EDC Las Vegas, Burning Man i slični, ulaznice nisu baš cijenom pristupačne, a tu je i put i svi ostali dodatni troškovi koji treba uzimati u obzir kod planiranja jedne ovakve avanture.

Zasigurno, jučerašnji subotnji dan na Tomorrowlandu obilježio je i stage "Garden of Madness" na kojem su nastupili svi članovi Diynamic porodice na čijem čelu je veliki Mladen Solomun koji je porijeklom iz Travnika.

Ono što je zanimljivo, osim nastupa DJ-eva koji dolaze iz Diynamic labela, jesu i zastave Bosne i Hercegovine koje su se vihorile u publici sve vrijeme, i koje su tokom live prenosa na internet platformama zauzele centralno mjesto.

Nema sumnje, da se na ovom festivalu našlo i bh. građana koji su ljubitelji elektronske muzike.

Kako je izgledao nastup Solomuna, te kako su se naši građani provodili na ovom najvećem festivalu elektronske muzike, pogledajte u nastavku....

Glavni dani festivala su petak, subota i nedjelja, a sva tri dana bit će ispunjena nastupima raznih DJ-eva. Ove su se godine na line upu između ostalog našli Carl Cox, Axwell /\ Ingrosso, Steve Aoki, Solomun, Sven Vath, Luciano, Dixon, Hardwell, Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Paul Kalkbrenner, Martin Garrix i brojni drugi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije