Bend Rock Redukcija objavio spot za "Ljubav"

0
Radiosarajevo.ba
Bend Rock Redukcija objavio spot za "Ljubav"

Ljubav kao nepresušna inspiracija našla se i ovog puta u pjesmi sarajevskog benda Rock Redukcija. Pjesma “Ljubav” peta je autorska po redu, izdali su i jedan remiks, a sve bi se trebalo naći na planiranom albumu pod nazivom 387.

Pomoć Naide Kovačević, mr. historije i njeno rješenje u riječi „Ljubav“ pisanoj na srednjovjekovnoj Bosančici, dali su posebnost u vizualizaciji nove “ljubavne priče” Rock Redukcije.

Muziku i tekst radili su stalni članovi benda, Jasmir Musabegović (gitara) i Darko Hrgić (bas gitara), uz učešće vrhunskih muzičara Dade Marinkovića (bubanj), Adisa Sirbubala (klavir) i Dade Mušanovića (Hammond klavijature), te vokala Jelene Sladoje i Saše Ćirića. Audio produkciju potpisuje Adnan Dado Mušanović, a Davor Dado Tomić  je režiser spota.

Planovi Rock Redukcije idu u smjeru nastavka saradnje sa najboljim domaćim i regionalnim muzičarima, te već uveliko rade na novim pjesmama za album 387, koji će „udomiti“ više od 50 izvrsnih bh. umjetnika.

Rock Redukcija je do sada obavila pjesme Nagrada sa Mikijem Trifunovim, Ma dobro je sa Zlatanom Karićem i Helem Nejse, Opet sam jaka u izvedbi Ajsele Zoronjić i Ne trebaš mi koju izvodi Dejana Hršum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije