Potraga za glavom / Bend Činčila ima novi spot i važno pitanje

18. 05. 2020. u 12:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 31

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj novi video spot Gdje mi je glava, pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media.

Tema pjesme se bavi savremenim čovjekom i njegovom potragom za duhovnom transformacijom. Pjesma postavlja univerzalno pitanje Gdje nam je glava?, što se metaforički odnosi na to, jesmo li uopšte svjesni sebe, svojih djela i okruženja u kojem živimo.

Stihovi "Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja?", upućuju na lično preispitivanje, da li uopšte imamo kontrolu nad sopstvenim mislima i djelima, budući da živimo u sistemu koji nameće svoje vrijednosti, oblikuje stil života, pa time i svijest čovjeka - kažu iz benda Činčila.

Pjesmu nadopunjava i karakterističan video spot, koji prikazuje individualca koji putuje iz urbane u prirodnu sredinu, te se tokom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podneblja. On ih napušta i kreće se ka prirodnom staništu, što simbolizira pročišćenje i pronalazak duhovnog mira, kaže frontmen benda Vanja Solaković i dodaje:

Došli smo do momenta u kojem je čovjek na ivici vlastite egzistencije, živjeli smo "bez glave", zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovječanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smijeru.

Snimanje spota i režiju potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak. Mix i mastering djelo je Harisa Saračevića, a zvuk je snimao Kemal Sulejmanović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA