Banja Luka Fest: Glamurozna scena tvrđave Kastel dobija novo ruho

0
Radiosarajevo.ba
Banja Luka Fest: Glamurozna scena tvrđave Kastel dobija novo ruho
Foto: Stars And More / Sve je spremno za prvi Banja Luka Fest

Prvi internacionalni muzički festival Banja Luka Fest bit će održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula, a svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća, posjetilaca i još mnogo toga desit će se u pet festivalskih dana.

Program Banja Luka Festa osim vrhunskog kvaliteta i ekskluzivnih izvođača pratit će i glamurozna scena tvrđave Kastel.

Organizatori pripremaju tvrđavu Kastel u potpuno novom ambijentu, neviđenom do sada. Velika scena Kastela (prostora kod Kamene kuće) kao koncertna dvorana pod otvorenim nebom, pružit će publici potpuno drugačiji doživljaj i nesvakidašnje iskustvo muzičkog događaja.

Za savršen ambijent festival se realizuje na izuzetno visokom nivou produkcije. Publiku će dočekati velika scena po najsavremenijim standardima, specijalno dizajnirana platforma sa sjedećim mjestima, a sve će pratiti veliki broj novinarskih ekipa iz cijelog regiona.

Sve je spremno za prvi Banja Luka Fest - undefined

Foto: Stars And More

Poznate ličnosti iz svijeta muzike, pozorišta i filma, proći će crvenim tepihom na Kastelu ovoga ljeta, kao i publika iz cijelog okruženja. Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju ugođaj će upotpuniti after parti nakon koncerata.

“Festival će biti organizovan na najvišem nivou, čemu svedoči i sam projekt bine i specifičnog gledališta na otvorenom. Sigurni smo da će već prvo izdanje, svrstati Banja Luka Fest u red najznačajnijih festivala regiona. Spremni smo i pozivamo sve da od 6. do 10. jula posjete Banja Luku i uživaju u svemu što smo pripremili“, poručuju organizatori.

Tako će 6. jula nastupiti Stefan Milenković i "Camerata" Novi Sad, 7. jula Zvonko Bogdan s Velikim tamburaškim orkestrom, 8. jula Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra s dirigentom Mikicom Jevtićem, 9. jula Mariza, portugalska fado diva, a 10. jula Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Program festivala održat će se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije