Lijepa vijest / Bajramluk svjetski, evropski: Damir Imamović je "The Best of Europe"!

13. 05. 2021. u 12:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Oduševljeni smo što možemo objaviti pobjednike na dodjeli Songlines Music Awards 2021.

Poznati bh. interpretaror sevdalinki Damir Imamović konstantno niže uspjehe. Njegov posljednji je upravo nagrada za najboljeg umjetnika u Evropi.

Imamović je bio nominiran za Songlines Music Awards u dvije kategorije, Best Artist u konkurenciji sa Liraz, Meringo i Yilian Canizares i Europe u konkurenciji sa Sam Lee, Mariza i Cocanha.

Njegov novi album Singer of Tales osim što je proglašen najboljim u Evropi, te je osvojio njemačkog Grammyja našao se i u top deset na muzičkim listama širom Evrope.

Album se našao na listi World Music Charts Europe, najboljim albumima godine u 2020, uz album bh. dive sevdaha Amire Medunjanin.

Singer of Tales uvršten je među 10 najvažnijih albuma u oblasti svjetske muzike u izboru vodećih medija u toj oblasti, Songlines Magazin (Velika Britanija), MixedWorld Music (Holandija), KEXP Radio (SAD), Giornal della Musica (Italija), Mondo sonoro (Španija), ORF Ö1 (Austrija), Folker Magazin (Njemačka), Shibuya Radio (Japan).

Našao se i na Transglobal listi Best of Europe (Najbolje iz Evrope) za 2020. godinu, te je dobio kvartalnu nagradu njemačkog Udruženja muzičkih kritičara, poznatu i ka njemački Grammy.

Već više od desetak godina nagrade ističu fantastičan talent umjetnika koji su predstavljeni u pomenutom časopisu.

Prvi put su otkriveni pobjednici u kategorijama: Afrika i Bliski Istok, Amerika, Azija i Pacifik, Evropa i Fusion, kao i primatelji za najboljeg umjetnika i najbolju grupu.

Dobitnici nagrada Newcomer i World Pioneer bit će objavljeni kasnije ove godine, a više detalja bit će objavljeno uskoro.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)