Armin Muzaferija osvojio treće mjesto na Turkoviziji

3
Radiosarajevo.ba
Armin Muzaferija osvojio treće mjesto na Turkoviziji
PrtScr / Armin Muzaferija

Armin Muzaferija koji je ove godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Turkoviziji, večeras je u Istanbulu na ovom međunarodnom muzičkom takmičenju osvojio treće mjesto.

U konkurenciji 26 zemalja, među kojima su bile i Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, naš umjetnik je sa pjesmom "Džehva" osvojio 194 boda i smjestio se na treću poziciju.

U dosadašnjoj karijeri Muzaferija je nastupao na više različitih internacionalnih festivala i takmičenja, a treće mjesto na Turkoviziji je njegov do sada najveći uspjeh na jednom inostranom muzičkom takmičenju.

Događaj je pratio višemilionski auditorijum, a uzimajući u obzir skromna finansijska sredstva kojima je naš predstavnik raspolagao, može se reći da je ovaj uspjeh ravan pobjedi.

Poredak na Turkoviziji - undefined

Printscreen: Poredak na Turkoviziji

Armin je još jednom opravdao ulogu najboljeg ambasadora BiH, predstavivši našu zemlju, kulturu i muzičko naslijeđe u najljepšem svjetlu.

Turkovizija 2020 je četvrto izdanje ovog takmičenja, koje je emitirano online nakon pet godina pauze u organizaciji Turkish Music Box televizije (TMB TV).

Svi nastupi su ranije snimljeni i pripremljeni.

Prvo izdanje je održano 2013. u Eskišehiru, a ove godine kao i 2015. u Istanbulu.

Poslušajte pjesmu s kojom je Muzaferija osvojio treće mjesto:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije