Prva reakcija Albine Grčić iz Rotterdama: Čestitao joj i Plenković

Radiosarajevo.ba
Prva reakcija Albine Grčić iz Rotterdama: Čestitao joj i Plenković
Foto: Instagram / Screenshoot

Dvadesetdvogodišnja Albina Grčić koja je predstavljala Hrvatsku nije se plasirala u finale 65. Eurosonga. U prvoj polufinalnoj večeri nastupila je pod rednim brojem 10, dobila ovacije publike u Ahoy Areni u Rotterdamu u Nizozemskoj, ali i podršku iz cijelog svijeta preko društvenih mreža.

Međutim, to nažalost nije bilo dovoljno da hrvatska predstavnica prođe u finale.

Iako su reakcije mnogih na društvenim mrežama jednake, a to je da je Hrvatska svakako zaslužila svoje mjesto u finalu ove godine, mlada Splićanka nije razočarana. Naprotiv…

“Ovo je samo početak za nas. Preponosni smo. Ovo je najbolji nastup koji sam u životu odradila. Nemojte biti tužni. Malo nam je bed, zaslužujemo biti tamo, ali Europa propušta mnogo toga. Hvala svima na komentarima, na podršci”, poručila je Albina iz Rotterdama, piše 24 sata.

Hrvati su na Twitteru podijelili svoje nezadovoljstvo, smatraju kako se radi o nepravdi. Čak ni podrška hrvatskog premijera Andreja Plenkovića nije joj pomogla da prođe u finale.

“Velika podrška i čestitka našoj Albini na sjajnom nastupu na Eurosongu”, poručio je Plenković.

No, reakcije na Twitteru nisu se smirivale.

“Ukinite Eurosong, ovo je nepravda”, samo je jedan od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije