Produžen poziv: Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC

0
Radiosarajevo.ba
Produžen poziv: Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC
Foto: Al Jazeera / Produžen rok za dostavu projekata za Al Jazeera Documentary Industry Days

Al Jazeera Documentary i Festival dokumentarnog filma AJB DOC objavljuju da je do 15. jula produžen rok za dostavu projekata za Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC, koji će biti održan u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, od 9. do 13. septembra 2022.

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Organizatori žele pomoći autorima da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Trodnevni događaj bit će podijeljen na:
1. MAIN PITCH – PRIHVATANJE PROJEKATA U SVIM FAZAMA RAZVOJA
2. WORK IN PROGRESS – PROJEKTI KOJI SU U FAZI POSTPRODUKCIJE
3. BALKAN STAR – RAZVOJNA FAZA

Ključni datumi za prijavu:
- Prijavni obrazac dostupan od 1. aprila
- Rok za prijave 15. juli

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Ukupni fond za nagrade iznosit će više od 60.000 dolara, a nenovčane i nagrade sponzora bit će objavljene prije održavanja AJB DOC-a.
Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici industry.ajbdoca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije