Ostanite zdravi i zabavite se: Ford pomaže roditeljima u vremenu koronaviruisa

J. M.
Ostanite zdravi i zabavite se: Ford pomaže roditeljima u vremenu koronaviruisa

U vremenu (samo)izolacije, društvenog distanciranja, ograničenja kretanja uslovljenih pandemijom virusa COVID-19, roditelji su na velikom iskušenju. Kako djeci, zatvorenoj u domu, na pravi način "potrošiti" vrijeme, zabaviti ih, ali i natjerati da razmišljaju, razviti kreativne sposobnosti?

Ford je ponudio pomoć. Čuveni proizvođač automobila je kreirao web stranicu Ford Family Fun Club koja pod motom "Ostanite zdravi i zabavite se", pomaže roditeljima da razviju kreativne sposobnosti djece, razmišljaju rješavajući "mozgalice", te kroz razne teme ostanu "obrazovno aktivni".

Stranica je dostupna na više jezika (stalno se dopunjava novim), a podijeljena je u tri sekcije: "Bojenje i mašta", "Pronađite razliku" i "Labirint". "Bojenje i mašta" nudi crteže Fordovih modela koji se prema vlastitim idejama mogu redizajnirati ili bojiti olovkama. 

Kao što i naziv govori, sekcija "Pronađi razliku" razbija moć opažanja kod djece koja trebaju uočiti po pet razlika na slikama Fordovih modela. Najzad, "Labirint" je prilagođen modernim automobilskim trendovima pa mališani imaju zadatak pronaći put od električnog modela do stanice za punjenje baterije.

Stranica je dostupna na ovom LINKU

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije