Meteorolozi za danas najavili 40 stepeni: Evo gdje su u BiH najavljeni pljuskovi

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili 40 stepeni: Evo gdje su u BiH najavljeni pljuskovi
Arhiv / Meteorolozi najavili nove vrućine

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bihać 18 stepeni, Ivan-sedlo 19, Bugojno, Drvar i Sokolac 20, Livno, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 22, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 23, Doboj i Zenica 24, Bijeljina, Grude i Trebinje 26, Gradačac 27, Mostar 30 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, se očekuju u centralnm, istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i mjestimično u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 34 do 40 stepeni.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U Sarajevu prije podne sunčano, poslije podne umjeren porast oblačnosti. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni.

Nedim Sladić: Kada ćemo svi "lakše disati"?

Nedim Sladić: Kada ćemo svi "lakše disati"?

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prijepodnevni sati će biti ugodniji. U nastavku dana poželjno je umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine. Neophodno je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od visokih temperatura i UV zračenja. Manjak svježine u noći i nemogućnost odmora, mogli bi također uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

ZA 5.07.2022 (Utorak)., prije podne pretežno sunčano. Tokom dana u Bosni postupan porast oblačnosti praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stepeni.

ZA 6.07.2022 (Srijeda)., jutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana prestanak padavina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 36 stepeni.

ZA 7.07.2022 (Četvratak)., prije podne sunčano. Tokom poslijepodneva postupno naoblačenje sa sjeverozapada. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepenu, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije