Monstrumu koji je ubio psa Medu na svirep način određen jednomjesečni pritvor

3
Radiosarajevo.ba
Monstrumu koji je ubio psa Medu na svirep način određen jednomjesečni pritvor

Osumnjičenom Aleksandru Matiću koji je 23. septembra uhapšen zbog ubistva psa Mede u Istočnom Sarajevu, koje je počinjeno 24. septembra 2024. godine, određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela mučenja i ubijanja životinje, kako javlja Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

"Nakon otvaranja istrage protiv osumnjičenog M.A. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Mučenje i ubijanje životinja iz člana 390. stav 1. Krivičnog Zakonika RS i njegovog ispitivanja na okolnosti izvršenja krivičnog djela, okružni javni tužilac uputio je 24.09.2024. godine sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom.

Odlučujući o prijedlogu okružnog javnog tužioca, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu, donio je rješenje 25.09.2024. godine, kojim se prema osumnjičenom M.A. određuje mjera pritvora u trajanju od 1 ( jedan ) mjesec, iz razloga propisanih članom 197. stav 1. tačka b)."

Dopisnik britanskih medija u Hezbollahovim tunelima u Libanu: Jezivi prizori

Nakon ubistva psa Mede, mnogobrojne organizacije za zaštitu životinja, te ljubitelji i ljubiteljice istih, pozivaju na mirne proteste ispred Zemaljskog muzeja 28. septembra, u vremenu od 12 do 14 sati.

"Cilj skupa je izmjena i dopuna postojećeg zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, stop zlostavljanju! Dođite u što većem broju i, ako možete, ponijeti transparent ili uraditi bedž sa slikom Mede," poručuju organizatori putem društvenih mreža.

Građani izlaze na ulice Sarajeva: Protesti zbog zvjerskog mučenja i ubistva psa Mede

Osim zahtjeva za promjene zakona, protesti su dodatno motivirani prijetnjama koje je porodica počinitelja uputila Dragani Gajić, koja je spasila psa i odvela ga veterinaru. "Ko ima životinju, može je povesti da nam bude podrška," pozivaju organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak