Novi album Davida Bowieja od danas u prodaji

Radiosarajevo.ba
Novi album Davida Bowieja od danas u prodaji


David Bowie objavio je danas dugoočekivani album 'The Next Day' (Iso/Columbia/Menart). Sve ljubitelje njegovog lika i djela, David Bowie je iznenadio viješću o izlasku novog albuma na svoj 66. rođendan, 8. sjanuara ove godine.

Album je producirao Tony Visconti, a da bi rad na albumu ostao tajna, svi koji su na bilo koji način bili uključeni u rad na albumu, morali su potpisati poseban ugovor da neće odati tajnu.

''Način na koji smo čuvali tajnu nam je bila apsolutna čast, a ne da smo se brinuli da će nas tužiti ili nešto slično. Bilo je cool biti dio tog kluba'', otkrio je Visconti, dugogodišnji Bowijev prijatelj,  napominjući kako su na albumu radili dugogodišnji Bowijevi suradnici, ali da je bilo i novih lica u klubu odabranih pa su ugovor potpisali kao mjeru opreza.

Novi studijski album na koji su njegovi obožavatelji čekali čak deset godina, najavio je singlom 'Where Are We Now', a nedavno je objavio i drugi singl 'The Stars (Are Out Tonight)'. Za drugi je singl snimio i spot i to ne bilo kakav, nego u obliku kratkog filma.

'The Next Day' bit će prvi album Davida Bowieja u zadnjih deset godina, a ujedno i njegovo 30. studijsko izdanje. 

Popis pjesama:

1.     The Next Day
2.     Dirty Boys
3.     The Stars (Are Out Tonight)
4.     Love Is Lost
5.     Where Are We Now?
6.     Valentine’s Day
7.     If You Can See Me
8.     I’d Rather Be High
9.     Boss of Me
10. Dancing Out In Space
11. How Does the Grass Grow?
12. (You Will) Set the World On Fire
13. You Feel So Lonely You Could Die
14. Heat

Deluxe CD

15. So She
16. I’ll Take You There
17. Plan

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije