Operacija kino u Mostaru i Širokom Brijegu

Radiosarajevo.ba
Operacija kino u Mostaru i Širokom Brijegu


Operacija kino, projekat putujućeg kina Sarajevo Film Festivala ponovo kreće na turneju. Nakon uspješno realiziranog programa prethodnih mjeseci u Zvorniku, Brčkom, Gornjem Vakufu – Uskoplju, bogat filmski program će biti upriličen i za publiku u Mostaru i Širokom Brijegu.

Mostarska publika će biti u prilici pogledati filmove iz programa Operacije kino u periodu od 12. do 14. marta. Trodnevni filmski program održavat će se u OKC 'Abrašević', a ulaz na sve projekcije bit će besplatan.

Program će započeti u utorak, 12. marta projekcijom filma 'Ovo mora da je to mjesto', reditelja Paola Sorrentina. U narednim danima biće prikazani filmovi 'Sveti motori', Leosa Caraxa i film 'One', rediteljice Malgorzate Szumowske

Posljednjeg dana trajanja Operacije kino u Mostaru publici će biti predstavljen i film iz programa Punk Cinema, namjenjenog mladim neafirmiranim filmskim autorima. U okviru ovog programa mostarska publika će imati priliku pogledati film 'Svjetla grada', mladog reditelja Kenana Musića koji je nedavno doživio svoju svjetsku premijeru u Sarajevu. 

Projekcije u OKC Amrašević počinju u 20 sati.

Nakon Mostara, priliku da pogledaju program Operacije kino imat će i publika u Širokom Brijegu. Program u Širokom trajat će od 15. do 19. marta, a projekcije će biti organizovane u kinu Borak (Matije Gupca bb).

Za ljubitelje filma Operacija kino predstavit će bogat filmski program. U petak, 15. marta, program će započeti filmom 'Ovo mora da je to mjesto', Paola Sorrentina. U narednim danima publika će imati priliku pogledati i filmove: 'Svjetla grada' Kenana Musića iz programa Punk Cinema, film 'Sveti motori' reditelja Leosa Caraxa, 'One', rediteljice Malgorzate Szumowske, 'Policajac' Nadava Lapida. Operacija kino u Širokom Brijegu bit će zatvorena u utorak, 19. marta projekcijom filma 'Tabu', reditelja Miguela Gomesa.

Poseban filmski program pripremljen je i za mališane u Širokom Brijegu. U okviru ovog programa za najmlađe ljubitelje filma biće prikazana dva filma: 'Koko i duhovi' Daniela Kušana i 'Tajna kuće krokodila' reditelja Cyrilla Bossa. Filmovi za najmlađe su sinhronizirani a projekcije će se održavati s početkom u 16 sati.

Večernje projekcije filmova Operacije kino održavat će se u kinu Borak s početkom u 20 sati, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije