Filmski mart u art kinu Kriterion

Radiosarajevo.ba
Filmski mart u art kinu Kriterion


''U art kinu Kriterion u mjesecu martu očekuju vas novi filmski naslovi, koje kritičari širom svijeta preporučuju kao kvalitetne umjetničke filmove sa intrigantnim pričama'', kažu iz Kriteriona.

Od 10. marta španski film 'Fin' prikazivat će se na velikom platnu Kriteriona. 'Fin' je triler čija priča prati grupu starih prijatelja koji se sastaju da bi proveli vikend zajedno u planinskoj kolibi. Iznenadna nezgoda ostavlja ih na planini odsječene od ostatka svijeta, a na putu ka pronalasku pomoći, grupa počinje da se raspada, dok se istovremeno novi prirodni poredak stvara pred njihovim očima...

'Fin' će biti na repertoaru kina Kriterion u sljedećim terminima:

10. - 14. mart u 20:20 sati
18. - 20. mart u 20:20 sati
21. - 28. mart u 18:00 sati

'Babycall', koji ste imali priliku gledati i protekle sedmice će nastaviti sa prikazivanjem. Noomi Rapace, zvijezdu Millenium trilogije i napetu priču koja počinje osluškivanjem baby monitora, pogledajte u terminima od 10. do 14. marta u 18 sati i od 18. do 20. marta u 18 sati.

Uskoro dolazi i Oscarom nagrađivana drama 'Amour', u kojoj možete pogledati može li ljubav preživjeti u slučaju starijeg para Anne and Georges, nakon što se Anne razboli i to uzrokuje paralizu jedne strane tijela.

Ovaj film je također osvojio prestižnu nagradu Palm d'Or.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije