Objesio se vozač autobusa u kojem je silovana Indijka

Radiosarajevo.ba
Objesio se vozač autobusa u kojem je silovana Indijka

Vozač autobusa u kojem jesilovana i ubijena mlada Indijka prije tri mjeseca u New Delhiju objesio se u zatvorskoj ćeliji, objavio je njegov advokat.

Vozač Ram Sigh bio je optužen, zajedno s još petoricom muškaraca, za napad na 23-godišnju fizioterapeutkinju iz indijskog glavnog grada. Taj je napad izazvao širom zemlje brojne proteste i žestoke rasprave o zločinu silovanja nad ženama u Indiji.

Djevojka i njen pratitelj napadnuti su lani, 16. decembra, dok su se autobusom vraćali kući s kino predstave. Žena je tada brutalno silovana i mučena, a oboje su pretučeni prije nego što su ih zlostavljači izbacili na cestu. Žena je umrla od unutarnjih ozljeda u bolnici nakon dvije sedmice.

Sigh se, javlja agencija Fena, objesio u zatvorskoj ćeliji pomoću svoje odjeće, a samoubistvo je potvrdio i njegov advokat, ne navodeći detalje. Mlađi brat ubijene djevojke rekao je kako je optuženi muškarac „znao da ga ionako čeka smrtna kazna pa je radije sam sebi presudio“. Dodao je i kako nije posebno iznenađen tim njegovim činom te da je htio njegovu javnu presudu.

„Sada su i ostali na redu za smrtnu presudu“, dodao je.

Suđenje petorici muškaraca
počelo je prošlog mjeseca, a malodobniku među njima prošle sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije