Nihad Bašić 36. na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu

Radiosarajevo.ba
Nihad Bašić 36. na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu


Nihad Bašić, seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju (short track) osvojio je 36. mjesto u utrci na 1.000 m na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu (Mađarska).

"U konkurenciji najboljih brzoklizača svijeta, Bašić je ostavrio polovičan uspjeh. U utrci na 1500 m postavio je  novi lični rekord i ušao je u četvrtfinale, ali, nažalost, sudije su ga nakon završene utrke diskvalikovale", saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH, javila je Fena.

U utrci na 500 m imao je kontakt sa jednim takmičarem zbog čega je pao i, usljed velikih brzina u ovom sportu, izletio je sa staze i udario u betonski dio ograde, te je tom prilikom zadobio povredu kuka i ostao bez rezultata.

Posljednjeg dana takmičenja naš reprezentativac je, iako vidno povređen, na svoju odgovornost nastupio u utrci na 1000 m i zauzeo je 36. mjesto, što je solidan rezultat imajući u vidu šta mu se desilo na ovom SP-u.

"Sudjelovanje na ovakvim takmičenjima pokazalo se izuzetno teškim za klizače koji putuju sami i bez trenera, a posebno u situaciji u kakvoj se našao naš reprezentativac kada se povrijedio i kada je pod čudnim okolnostima diskvalifikovan. Nažalost, ovo je sudbina našeg sporta i većine naših sportista koji i pored toga dostojanstveno predstavljaju i promovišu BiH u svijetu", navodi se u saopćenju Saveza klizačkih sportova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije