Fashion Week, New York

Radiosarajevo.ba
Fashion Week, New York
/ Antonia Vasylch, dizajner Narciso Rodriguez (Foto:Imaxtree)


Iako je prema službenom rasporedu sedmica mode u New Yorku trebala početi 5. februara, predstavljanjem muških kolekcija i zatvorenim revijama za uži krug zvanica, neslužbeno je započela 7. februara, predstavljanjem ženskih kolekcija za jesen 2013. godine.

Na ovogodišnjoj sedmici mode u New Yorku svoje revije su predstavili velika imena svijeta mode, poput Marca Jacobsa, DVF, Calvina Kleina i drugi. Ono što ističe njujoršku sedmicu mode od ostalih je činjenica da su prikazane i mnoge revije nezavisnih dizajnera poput G-Stara ili J-Branda za koje nikada ne bismo pomislili da mogu biti prikazane na ovako velikom događaju.

Zaključak nakon sedmice pune mode i raznoraznih događaja, jeste da je New York prebukiran revijama, jer kako piše Christina Binkley u Wall Street Journal-u – “u New Yorku ne postoji službeno tijelo koje bi kontrolisalo raspored i tržište kao u Parizu i Milanu, gdje tek nekoliko modnih kuća dobija službeni poziv za sezonsko sudjelovanje”.

Niske temperature i snijeg su još jedna stvar koja je obilježila ovaj događaj. Velika imena modnog svijeta zbog vremenskih neprilika hitno su poslali svoje asistente u kupovinu čizama za kišu i snijeg, te poremetilo njihove dugo planirane ‘outfite’. Dok sa druge strane, neke dame su se vodile pravilom da ljepota zahtjeva žrtvu, poput Anne dello Russo, urednice Japanskog Vogue-a, koja se pojavila u Pradinim sandalama i prkosila vremenskim uvjetima.

Po završetku sedmice mode u New Yorku svi su spakovali svoje kofere i zaputili se u Evropu, tačnije u London, čime počinje modna turneja na evropskom tlu.

Više slika možete vidjeti u našoj galeriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije