Elmedin Kikanović: Zadovoljan sam, ali mogu i bolje

Radiosarajevo.ba
Elmedin Kikanović: Zadovoljan sam, ali mogu i bolje


Elmedin Kikanović ove sezone uglavnom pruža dobre partije. Igrač ruskog Eniseya i našeg nacionalnog tima, izrastao je u centra evropskog kalibra kadrog u skorijoj budućnosti zaigrati za neki od najvećih evropskih kluba.

Uvijek raspoložen za razgovor, Tuzlak je za Radiosarajevo.ba govorio o igrama tima i svojim nastupima ove sezone, koja već može ocijeniti uspješnom.

''Naš cilj ove sezone bio je plasman u doigravanje VTB lige, ali porazom od Triumpha prošle sedmice, definitivno smo ostali bez velikih šansi za taj uspjeh. Sad se okrećemo obavezama u domaćem šampionatu i nacionalnom Kupu, gdje smo na korak od plasmana na final four'', kaže Elmedin Kikanović na početku našeg razgovora. 

Razgovori s kolegama iz reprezentacije

Premda jedan od najboljih pojedinaca u svom timu, Kikanović je svjestan da je ipak izostala konstanta nastupa.

''Bilo je dosta uspona i padova, kako kod igara tima, tako i u mojim nastupima. Odlično smo startovali, ušli smo u krizu rezultata. Došlo je i do smjene trenera. Sad smo odlučni da dobru formu zadržimo do kraja sezone'', govori naš sagovornik dodajući da redovno razgovara s kolegama iz reprezentacije i generalnim sekretarom Harunom Mahmutovićem.

''U kontaktu sam s većinom kolega iz nacionalnog tima, kao i generalnim sekretarom Košarkaškog saveza Harunom Mahmutovićem. Naša grupa na Eurobasketu je ujednačena, takmičenje će biti izuzetno zahtjevno jer ćemo u šest dana odigrati pet mečeva. Kvalitet posjedujemo, naš cilj je plasman u drugu fazu turnira i mislim da smo sposobni napraviti to'', optimistično je za Radiosarajevo.ba najavio sjajni reprezentativac naše zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije