Dan nezavisnosti BiH pod motom 'I mi smo BiH'

Radiosarajevo.ba
Dan nezavisnosti BiH pod motom 'I mi smo BiH'


U restoranu Wijnjas u Stockholmu u subotu je upriličeno obilježavanje Dana nezavisnosti BiH sa temom "I mi smo BiH", javlja Fena.

Organizatori proslave bila je APU-mreža, koja okuplja akademike, poduzetnike i umjetnike bosanskohercegovačkog porijekla u Švedskoj.

Kako je rečeno Feni iz APU-mreže, restoran je bio ispunjen do posljednjeg mjesta zvanicama koje su obilježile ovaj važan događaj. Potpredsjednik APU-mreže Irfan Koldžo prisutnim damama uručio je crvene ruže i čestitke.

Nakon otvaranja svečanosti prisutnima se obratila prva savjetnica ambasade BiH u Švedskoj Alma Vražalica, čestitajuci svim građanima BiH Dan nezavisnosti.

Poslije njenog izlaganja uslijedio je razgovor sa počasnim gostima, među kojima su bili proslavljeni devetnaestogodišnji poduzetnik bh. porijekla Zlatan Bajrić, dr. Amir Hädd, pripadnik predratne generacije imigranata iz BiH, te Indira Alikalfić, poduzetnica i članica uprave humanitarne organizacije ”Naša djeca – Våra Barn”.

Kroz izlaganja o svom angažmanu za dobrobit Bosne i Hercegovine, te odgovarajući na pitanje "Šta za vas znači Bosna i Hercegovina i kako doživljavate našu domovinu”, počasni gosti poslali su jasnu poruku da država Bosna i Hercegovina živi na svakom mjestu gdje su ljudi koji vjeruju u ideale i vrijednosti sa kojima smo tog referendumskog dana 1992. godine krenuli graditi našu domovinu, pa tako i u Stockholmu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije