Široki nadigrao Zrinjski, Plemići neprepoznatljivi

Radiosarajevo.ba
Široki nadigrao Zrinjski, Plemići neprepoznatljivi
/ FOTO: Darko Smiljanić, Radiosarajevo.ba


Široki Brijeg je golovima Kordića, Džidića i Roskama svladao sa 3:0 Zrinjski u derbi utakmici 17. kola Premijer nogometne lige BiH

Već nakon 4. minute igre sudac Pilav odlučuje prekinuti utakmicu zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava od strane gostujućih navijača Ultrasa, kojih je na ovoj utakmici bilo oko 500, javlja portal Hercegovina.info.

Susret je nastavljen u 7. minuti, bez nekih posebnih prilika na obje strane. Nakon nekoliko minuta igre, navijači ponovo prekidaju susret u 16.minuti i tada glavni sudac povlači igrače sa terena i naređuje pražnjene tribine sa gostujućim navijačima.

Nakon 33. minute susret je nastavljen. Zrinjski je u nastavku utakmice kontrolirao igru, ali je ipak Široki Brijeg poveo. Do pogotka u 33. minuti nadoknade došli su prekrasnim golom Krešimira Kordića, koji je lobovao golmana gostiju Melhera. Sa 1:0 se otišlo na poluverijeme.

Domaćini su mnogo bolje otvorili drugi dio igre i stvorili nekoliko dobrih prilika. Imali su i Plemići nekoliko pokušaja od kojeg vrijedi izvojiti pokušaje Poredskog i Marjanovića. U 70.minuti nogometaš Širokog, Ćorić odlično je zahvatio loptu glavom ali nije bio dovoljno precizan, ostalo je 1:0 za Široki. U 83.minuti dosuđen je i jedanaesterac za Široki, nakon što je Sesar oborio nogometaša Širokog. Džidić je bio siguran sa bijele točke i povećao prednost na 2:0.

Potpuni raspad igre Plemića u samoj završnici , prekrasnim golom, treći pogodak za Široki postigao je Roskam u 86.minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije