Samir Radovac: Igrati za Sarajevo je fantastičan osjećaj

Radiosarajevo.ba
Samir Radovac: Igrati za Sarajevo je fantastičan osjećaj


Mladi i supertalentovani fudbaler Sarajeva Samir Radovac, debitovao je za bordo tim u jučerašnjem trijumfu nad Rudarom iz Prijedora. Desetak minuta koliko je dobio, iskoristio je na pravi način uz velike ovacije publike na koševskom stadionu.

"Mnogo sam sretan. Dugo sam čekao ovaj trenutak i ne mogu opisati kako sam se osjećao, kada me šef stručnog štaba, Dragan Jović pozvao sa zagrijavanja. Zahvalio bih se prije svega našem stručnom štabu, koji mi je ukazao priliku. Nadam se da ću svojim radom zaslužiti minutažu i u narednim utakmicama", kaže mladi fudbaler Sarajeva za Radiosarajevo.ba.

Radovac očekuje minutažu i mečevima koji slijede.

"Igrao sam 10. minuta i mogu biti zadovoljan. Naravno, trema je bila velika i bio sam zaista uzbuđen, ali je isto tako fantastičan osjećaj igrati u dresu Sarajeva. Svjestan sam da moram raditi i davati svaki trening svoj maksimum, kako bih i u nastavku sezone dobivao priliku. Dati ću sve od sebe, kako bi sve češće igrao."

Može li Sarajevo do titule?

"Naravno! Bodovna razlika između nas i prvoplasirane ekipe je jako mala. Siguran sam da ćemo iskoristiti prvu priliku, koja nam se ukaže da zauzmemo prvo mjesto na ligaškoj tabeli. Kada dođe taj trenutak, a doći će, mi prvo mjesto nećemo ispuštati, jer tu pripada Sarajevo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije