Eliminisana i preostala dva bh. kvalifikanta

Radiosarajevo.ba
Eliminisana i preostala dva bh. kvalifikanta


U drugom kolu kvalifikacija 11. Challenger turnira "BH Telecom Indoors 2013", koje se igralo danas u Sarajevu u dvorani ''Juan Antonio Samaranch'', eliminisana su i preostala dva bh. kvalifikanta, javlja Fena.

Faris Zukić je izgubio od Hrvata Ante Pavića sa 6:0, 6:1, dok je od Aziza Kijametovića bio bolji Francuz Fabrice Martin rezultatom 6:3, 7:5.

Finale kvalifikacija igra se sutra, a mečevi počinju u 10 sati. Od 13 sati počinje glavni turnir u kojem će nastupiti pet bh. tenisera.

Mirza Bašić će u prvom kolu odmjeriti snage s jedim od sutrašnjih kvalifikanata, Ismar Gorčić će imati težak posao protiv drugog nosioca turnira, Francuza Ouanna Josselinoa, a Damir Džumhur će nastupiti protiv četvrtog nosioca, Francuza Mannarina Adriana.

Prvo kolo donosi i duel dvojice bh. igrača - Tomislava Brkića i Franje Raspudića, a sutra počinje i glavni turnir u igri parova.

Ljubitelji tenisa kupovinom jedne karte u iznosu od 10 KM moći će prisustvovati svim mečevima glavnog turnira "BH Telecom Indoors 2013", koji se održava od 11. do 17. marta u olimpijskoj dvorani ''Juan Antonio Samaranch''.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije