Will Barras, tekuće apstrakcije

Radiosarajevo.ba
Will Barras, tekuće apstrakcije


Britanski umjetnik Will Barras počeo je svoju blistavu karijeru skicama na poslu. Prešavši fazu hip hop i skate ilustracija, Barras se izdvojio iz mase takvih umjetnika i pokušao da kao buntovnik izleti iz jedne kulture čuvajući njene najbolje elemente.

Od njegovih karakterističnih poteza danas nastaju psihodelične i apstraktne projekcije dobro poznatih tema. Njegov rad je okarakterisan specifičnim razlaganjem u vremenu i prostoru, skoro pa topljenjem jednih predmeta u druge, skakanjem iz jednog vremena u drugo.

Tako čak i svakodnevni momenti uhvaćeni u Barrasovim slikama postaju psihodelična iskustva fluidnih linija i širokog pojasa boja. Tematski, Barras pokušava da iskoči iz kalupa u koje je prije bio stavljen, te tako sve svoje strasti uklapa u skoro svaku sliku. Često radi na više slika odjednom, uglavnom triptihe, koje izlaže na specifičan način: probija okvir radne površine i platna, crtajući na površini oko samog platna, šireći tako same slike u prostor. Tako dodatno postiže utisak proticanja vremena, akcije i važnosti tematike dotičnih slika.

Članak prenosimo iz našeg partnerskog Submagazina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije