Casillas debitovao za Real prije tačno 12 godina

Radiosarajevo.ba
Casillas debitovao za Real prije tačno 12 godina


Na današnji je dan prije 12 godina, 12. septembra 1999., Iker Casillas kao 18-godišnjak upisao debitantski nastup za Real iz Madrida...

Dogodilo se to na San Mamesu, stadionu Athletic Bilbaa, u najtežem iskušenju koje postoji za igrače madridskog Reala izuzev derbija s Barcelonom. U prvenstvenom su srazu tada Madriđani remizirali s Baskima odigravši 2-2.

Mladi je čuvar mreže tada na golu zamijenio ozlijeđenog Nijemca Boda Illgnera, ondašnjeg prvog golmana u ekipi Vicentea del Bosquea.

"Bio sam mlad i bio sam vrlo nervozan. No, tog sam dana položio kamen temeljac za sve ono što sam do danas napravio. S vremenom sam stekao jako puno zrelosti. Puno sam lijepoga doživo u proteklih 12 godina i osvojio puno titula. Nadam se da ću ih uspjeti osvojiti još mnogo prije no što zaključim karijeru", rekao je Casillas povodom obljetnice španjolskim novinarima.

Od spomenutog je datuma Casillas za Real skupio ukupno 576 nastupa, od čega 422 u Primeri. Primio je u 576 nastupa 622 gola i odbranio 2017 lopti, navodi AS.

Osvojio je četiri naslova nacionalnog prvaka, dvije Lige prvaka, Kup kralja, Interkontinentalni kup, UEFA-in superkup i tri Španjolska superkupa. S reprezentacijom je postao svjetski i europski prvak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije