Silajdžić danas sa Ganićem

Radiosarajevo.ba
Silajdžić danas sa Ganićem
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić danas bi trebalo da se u Londonu sastane sa članom ratnog Predsjedništva BiH Ejupom Ganićem, potvrdio je Silajdžićev savjetnik za ustavna i pravna pitanja Damir Arnaut.

"Silajdžić će se definitivno susresti i sa Ganićem. Nadamo se da će u 10.00 sati Sud odobriti /Ganićevo/privremeno puštanje na slobodu. Ako se to ne dogodi, Silajdžić je dogovorio posjetu Ganiću u britanskom pritvoru za 18.15 sati", rekao je Arnaut.

Planirano je da se Silajdžić, koji je sinoć stigao u London, danas sastane sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Davidom Millibandom i sa bivšim visokim predstavnikom u BiH Paddyjem Aashdownom javili su federalni mediji.

Arnaut je ponovio da je Ganić primarni razlog posjete Silajdžića Londonu te da to nikada nisu skrivali, ali da će Silajdžić prilikom susreta sa Millibandom razgovarati i o aktuelnoj situaciji u BiH.

Srbija uputila zahtjev za izručenje Ganića

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije