Juniorska taekwondo reprezentacija BiH otišla u Meksiko

Radiosarajevo.ba
Juniorska taekwondo reprezentacija BiH otišla u Meksiko

Juniorska taekwondo reprezentacija BiH je i pored velikih finansijskih problema, otišla na svjetsko prvenstvo koje se održava od 6. do 9. marta u Tijuani u Meksiku, javila je Fena.

Selektor reprezentacije je Boris Budor, a juniori koji će predstavljati našu zemlju su Nejla Kaljanac, članica kluba Novi Grad Sarajevo, Haris Mušija, član kluba Nur iz Kaknja, te Ivica Semren, član kluba Magone iz Livna.

Taekwondo savez BiH je ponovo u finansijskim poteškoćama i nije bio u mogućnosti finansirati odlazak naših reprezentativaca, pa su
matični klubovi reprezentativaca i njihovi treneri finansirali odlazak svojih takmičara.

Osmo svjetsko juniorsko taekwondo prvenstvo predstavlja najveću smotru taekwondo boraca između 14 i 17 godina u cijelom svijetu.

Prvenstvo je okupilo reprezentacije iz 132 države, a samo nekoliko dana ranije, na istom mjestu, održane su kvalifikacije za olimpijadu mladih, na kojoj, nažalost, neće biti naše zemlje.

Olimpijada mladih se održava u Singapuru ove godine, ali nažalost zbog finansijskih problema naša reprezentacija nije mogla prisustvovati ovim kvalifikacijama.

Ipak, da nije sve tako crno govori činjenica da su naši juniori imali zajedničke pripreme sa seniorskom reprezentacijom tokom prethodnog vikenda u Bihaću, gdje su učestvovali na Drugom otvorenom prvenstvu Bihaća u taekwondou, saopćeno je.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije