Sušić želi da debituje pobjedom

Radiosarajevo.ba
Sušić želi da debituje pobjedom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u srijedu 3. marta igrati prijateljski susret sa viceprvakom afričkog kontinenta ekipom Gane. Susret će se igrati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 17:30 sati.

Selektor je, podsjetimo, poslao pozive dvadesetorici igrača, a okupljaje je zakazano za ponedjeljak u 13,00 sati u hotelu Hercegovina na Ilidži. Neki od reprezentativaca su imali nedjeljne utakmice pa se može očekivati i kašnjenje pojedinih igrača.

Selektor će osim treninga obaviti i sastanak sa igračima i upoznati ih sa kodeksom ponašanja. Sušić će reprezentativce upoznati i o onome što će u budućnosti biti presudno za dobijanje poziva u reprezentaciju BiH.

"Za utakmicu sa Ganom pozvani su većinom fudbaleri koji su dobijali i poziv u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Međutim, svi treba da znaju da će za naredna okupljanja biti pozivani isključivo oni koji su standardni u svojim klubovima. Time sam se uglavnom vodio i ovoga puta kada sam slao pozive, ali ubuduće će biti isključivo standardni prvotimci", kaže Sušić.

Iako je utakmica sa Ganom ugovorena u posljednji čas, Sušić je izuzetno zadovoljan kvalitetom protivnika. Susret sa Ganom odlična je prilika za provjeru forme i uigravanje.

"O kvalitetu protivnika najbolje govori podatak da nam u goste dolazi viceprvak posljednjeg Kupa afričkih nacija i reprezentacija koja je na svom kontinentu već godinama među vodećima. Očekujem dobru utakmicu, otvorenu igru na obje strane i vjerujem sa dosta pogodaka. Siguran sam da svi oni koji u srijedu dođu na 'Koševo' neće zažaliti i da će uživati u kvalitetnom fudbalu", rekao je Sušić za Nezavisne.

Sušić želi pobjedu

"Utakmica je prijateljska, ali naravno da želim dobar rezultat. Za mene je to dosta bitno. Prije svega, jer je ovo prva utakmica u kojoj ću voditi reprezentaciju naše zemlje. Ukoliko otvorim selektorski mandat pobjedom, uliće to dodatnu dozu samopouzdanja, kako meni, tako i igračima", naglasio je Sušić.

Sušić će za razliku od svog prethodnika Miroslava Blaževića unijeti određene izmjene u taktici. Kako je najavio, to će se moći vidjeti već u srijedu u meču sa Ganom.

"Imam određene varijante u glavi kako bi to sve trebalo izgledati na terenu, ali ću još malo razmisliti o svim kombinacijama. Promijeniću Ćirinu taktiku. Za razliku od Ćire, koji je igrao sa trojicom igrača pozadi, ja ću se odlučiti na četvoricu u zadnjoj liniji. Na to su navikli naši igrači i u svojim klubovima, poput Emira Spahića i Safeta Nadarevića, a tako igra i većina reprezentacija. U srijedu ću posebnu pažnju obratiti na rješenje na lijevom beku. Mislim da je to sada najveći problem i da tu ne možemo da nađemo rješenje", rekao je Safet Sušić za Nezavisne.

Ulaznice puštene u prodaju, utakmicu sude Hrvati

Za utakmicu BiH - Gana štampano je 20.000 ulaznica. Za zapadnu tribinu moći će se kupiti po cijeni od 15 KM, istočnu 10 KM, odnosno za sjevernu i južnu od sedam KM.

Prijateljska utakmica u srijedu će početi u 17.30. Pravdu će dijeliti sudije iz Hrvatske. Glavni arbitar biće Damir Batinić. Pomagaće mu Tomislav Petrović i Darko Novoselnik. Četvrti sudija je Rusmir Mrković (BiH).

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije