Force India predstavila novi bolid

Radiosarajevo.ba
Force India predstavila novi bolid

Tim Force Indije predstavio je svoj novi bolid za nadolazeću sezonu Formule 1. Bolid VJMO3 u nadolazećoj će sezoni voziti Nijemac Adrian Sutil i Talijan Vitantonio Liuzzi, dok će iz prikrajka svoju priliku vrebati test vozač Paul di Resta.

Novi će bolid Force India prvi put testirati u Jerezu ovog tjedna, a u timu se nadaju de će u nadolazećoj sezoni ostvariti napredak.

Force India je u svijetu Formule 1 debitirala 2008. godine na Velikoj nagradi Australije, a prošle je sezone ekipa osvojila ukupno 13 bodova.

Uspjeh sezone ostvarili su na Velikoj nagradi Belgije gdje je tada njihov vozač Giancarlo Fisichella osvojio drugo mjesto, a drugi najveći uspjeh im je osvajanje četvrtog mjesta Adriana Sutila na Velikoj nagradi Italije, utrke u koju je Nijemac startao s pole positiona.

Campos i USF1 pauziraju?

Novi tim u Formuli 1 US F1 ima finansijskih problema, a pojavile su se informacije da i drugi novi tim najbržeg cirkusa na svijetu, Campos, duguje nekoliko miliona svom proizvođaču bolida, Dallaru.

"Mislim da niti Campos, a niti Amerikance nećemo vidjeti na prve tri utrke. Naime, prema Konkordskom sporazumu svaka momčad ima pravo na odsutnost s čak tri utrke u sezoni, a kako su njihovi problemi trenutno najveći ne bih se začudio da produže svoje zimske 'praznike' ", zaključio je Bernie.

Ecclestone se osvrnuo i na Stefan GP, koji se svim silama pokušava izboriti za svoje mjesto na gridu u nadolazećoj sezoni Formule 1.

"Srpska ih vlada podržava i problema s novcem nemaju što mi je potvrdio i sam srpski ministar u našem nedavnom razgovoru", rekao je Ecclestone.

sportnet.hr/totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije