BH Novinari: Nećemo šutjeti pred Radončićevim linčovanjem novinara

Radiosarajevo.ba
BH Novinari: Nećemo šutjeti pred Radončićevim linčovanjem novinara
Upravni odbor i Sekretarijat Udruženja BH novinari odbacuju klevetničko pisanje Dnevnog vaza i drugih izdanja u vlasništvu Fahrudina Radončića, predsjednika stranke Savez za bolju budućnost BiH, o Udruženju BH novinari, članovima udruženja, upravnim tijelima i generalnoj tajnici Borki Rudić, saopšteno je danas iz ovog Udruženja.

„Sve što je izneseno u članku Fadila Mandala, objavljenom u izdanju od 4. 2. 2010., ali i u drugim Avazovim izdanjima, klasičan je primjer obračuna sa neistomišljenicima i predstavlja kontinuitet zloupotrebe medija od strane njihovog vlasnika i političara Fahrudina Radončića. Nećemo se osvrtati na klevetničke i nacionalističke kvalifikacije iznesene u rečenim člancima – postoje sudovi u BiH na kojima će Fahrudin Radončić i njegovi novinari morati dokazati svoje tvrdnje i odgovarati za širenje jezika mržnje i šovinizma“, stoji u saopštenju iza kojeg stoji i Upravni odbor i Sekretarijat „BH Novinara“.

U saopštenju se posebno ističe činjenica da Udruženje BH novinari trenutno ima 678 članova – novinara i ostalih uposlenika u medijima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i iz svih medija, uključujući i Avazova izdanja.

Iz BH Novinara poručuju da neće šutjeti pred „širenjem jezika mržnje i vrijeđanjem novinara na nacionalnoj osnovi, koje će se uvijek suprotstaviti javnom linču novinara (kakav je danas ponovno doživio Senad Avdić, urednik Slobodne Bosne) i koje nikada neće ustuknuti pred ucjenama koje godinama praktikuje gospodin Fahrudin Radončić“.

radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije