Mjesec dana pritvora uhapšenima u G. Maoči

Radiosarajevo.ba
Mjesec dana pritvora uhapšenima u G. Maoči
Privođenje uhapšenih (Fotoservis)

Sud BiH danas je odredio jednomjesečni pritvor za svih sedam osoba u predmetu "Imamović i drugi", koji su uhapšeni u akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, potvrđeno je Feni u Sudu BiH.

Pogledajte FOTO galeriju o akciji u Gornjoj Maoči

Razlog za određivanje pritvora za Sud je naveo mogući utjecaj na svjedoke, ponavljanje istog krivičnog djela te remećenje javnog reda i mira. Pritvor za osumnjičene u ovom predmetu može trajati do 2. marta, kazali su u Sudu BiH.

Prije tri dana u akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, u kojoj su učestvovali pripadnici svih policijskih i sigurnosnih agencija iz cijele BiH, uhapšeno je sedam osoba i jedan strani državljanin.

Riječ je o Nusretu Imamoviću, Safetu Barčiću, Dževadu Hodžiću, Hajrudinu Ribiću, Senadu Midžiću, Mensudu Čekiću i Edisu Bosniću.

Adnanu Rustemiju, koji je također uhapšen i koji posjeduje hrvatsko državljanstvo, vjerovatno će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, a do tada je u nadležnosti Odjela za strance.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima napad na ustavni poredak BiH, ugrožavanje teritorijalne cjeline, izazivanje rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Barašin: Policija i Tužilaštvo BiH zajedno su odradili svoje u akciji "Svjetlost"
Reakcije na hapšenja u Gornjoj Maoči
Gornja Maoča: Svijet za sebe
Najveća policijska akcija od Daytona
Nusret Imamović - Imam, pčelar, ovčar

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije