Općina Centar: Božićni prijem za boračke porodice

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Božićni prijem za boračke porodice
Povodom pravoslavnog Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Kenan Rešo upriličili su danas u Općini Centar tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca pravoslavne vjere.

Uz čestitke za Božić i Novu 2010. godinu sa željama za dobro zdravlje i puno sreće, načelnik Bećirević je članovima deset porodica uručio simbolične donacije Općine u iznosu od po 100 KM, kalendare i pakete s osnovnim životnim namirnicama.

Načelnik Bećirević je naglasio kako se ovakva druženja organiziraju za sve vjerske praznike, te da su ova druženja prilika da se oda dužno poštovanje suborcima koji su izgubili život za ovaj grad i državu BiH.

Prijemu je prisustvovao i Sefer Halilović, predsjednik Općinske organizacije porodica šehida i poginulih boraca koji je naglasio kako je Općina Centar prva Općina koja je uvela organiziranje prijema za ove praznike, te da godišnje Općina Centar primi 70 porodica šehida i poginulih boraca.

Pomoć Općine Centar dobili su: Jagoda Abazović, Tatjana Bosiljčić, Branislava Glišić, Slavka Jeftić, Vera Matrak, Divna Milović, Ana Miljanović, Ivanka Prijović, Spomenka Smajlović i Milijana Šolaja.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije