Vojne snage BiH spremne za Afganistan

Radiosarajevo.ba
Vojne snage BiH spremne za Afganistan
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general-pukovnik Miladin Milojčić rekao je da su Oružane snage BiH završile pripreme za odlazak vojnika iz BiH u Afganistan.

Oružane snage BiH sačinile su stručnu analizu stanja u Afganistanu i uputile ga Ministarstvu odbrane BiH na razmatranje, rekao je Milojčić.

"Dalja procedura je politička, a ne više vojna. štab je završio svoj stručni dio posla. Ako ministar ispostavi dodatne zahtjeve štabu Oružanih snaga, a vjerujem da neće, onda prijedlog odluke ide Predsjedništvu BiH", izjavio je Milojčić za Dnevni avaz.

Milojčić je rekao da će Zajednički štab Oružanih snaga BiH nastaviti da radi posao koji je do sada radio, navodeći da, osim obuke vojnika koja je primarna, očekuje i dodatno angažovanje BiH u misiji ISAF.

Kada je riječ o slanju viškova oružja iz BiH u Afganistan, on je dodao da je to ušlo u tehničku fazu realizacije. "Mnogo toga više ne zavisi od nas. Sada druge institucije treba da obezbijede dozvole. Kada je riječ o vojsci, mi smo svoj dio posla završili", izjavio je Milojčić.

rfe/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije