VTKBiH: Turska privredna delegacija za bolje poslovne odnose s BiH

Radiosarajevo.ba
VTKBiH: Turska privredna delegacija za bolje poslovne odnose s BiH
Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Mahir Hadžiahmetović primio je privrednu delegaciju Republike Turske, a razgovarano je o unapređenju privredne saradnje BiH i Turske kroz mogućnosti ulaganja i investiranja u BiH.

Ocijenjeno je da turske investicije u BiH još nisu na nivou na kojem bi trebalo da budu, uzimajući u obzir činjenicu da ekonomski i privredni potencijali Turske mogu osigurati veća ulaganja.

Hadžiahmetović je upoznao turske privrednike o prednostima investiranja u BiH i posebno naglasio mogućnost ulaganja u proizvodnju.

On je ukazao na pogodnosti koje u tom smislu osigurava članstvo BiH u CEFTA-u i naveo da polja zajedničke saradnje mogu biti oblasti energije, turizma, prehrambene i hemijske industrije, ali i neke druge industrijske grane koje BiH planira revitalizirati.

Članovi turske privredne delegacije u kojoj je bio i predsjednik Marmara fondacije Akkan Suver, izrazili su zadovoljstvo zbog posjete i nadu da će ova posjeta biti prekretnica u ekonomskoj saradnji dviju zemalja i intenzivnijim kontaktima između privrednih subjekata iz BiH s turskim partnerima.

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije