"Bosanski kuhar" u konkurenciji za najbolju knjigu o kulinarstvu

Radiosarajevo.ba
"Bosanski kuhar" u konkurenciji za najbolju knjigu o kulinarstvu
"Bosanski kuhar" dobio je polufinalnu kandidaturu na svjetskom takmičenju za najboljeg kuhara, koje se održava u Parizu, kazao je autor fotografije ove knjige Mehmed Akšamija.

"Bosanski kuhar" zauzeo je četvrto mjesto u kategoriji malih recepata i to u pretfinalnoj konkurenciji, gdje je bilo više od 800 knjiga iz oblasti kulinarstva iz 47 zemalja.

Konačna odluka bit će objavljena u februaru 2010. godine.

Autorica teksta "Bosanskog kuhara" je Lamija Hadžiosmanović, autor fotografija i dizajna Mehmed Akšamija, pripreme jela Mehmedalija Trako, dok je knjigu izdala Izdavačka kuća "Sejtarija".

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije