Kakvo će vrijeme biti do kraja novembra?

Radiosarajevo.ba
Kakvo će vrijeme biti do kraja novembra?

U Bosni se u jutarnjim satima mjestimično očekuje magla ili niska oblačnost, a tokom dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u sjeveroistočnim dijelovima može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. 

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

Prestanak padavina i stabilizacija vremena očekuje se od četvrtka i trajat će do pred kraj novembra. 

"Pred nama je prohladno i stabilno vrijeme bez padavina", kazao je Feni Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Dodao je da se "krajem novembra na zapadu i jugu zemlje očekuje nestabilno vrijeme praćeno kišom umjerenog intenziteta". 

Jutarnje temperature tokom ove sedmice kretat će u Bosni oko 3, a u Hercegovini oko 7, dok će maksimalne dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 12, a u Hercegovini do 17 stepeni, kazao je Krajinović. 

Nešto niže temperature očekuju se naredne sedmice, kada se prognoziraju jutarnje temperature u Bosni oko minus 2, a u Hercegovini oko 5 stepeni. Maksimalne dnevne temperature u Bosni kretat će se oko 5, a u Hercegovini oko 10 stepeni, naglasio je Krajinović.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije