Nidal Malik Hasan optužen za ubistva u Fort Hoodu

Radiosarajevo.ba
Nidal Malik Hasan optužen za ubistva u Fort Hoodu
U vezi s prošlosedmičnim masovnim zločinom u američkoj bazi Fort Hood, bojnik američke vojske Nidal Malik Hasan optužen je u četvrtak za ubistvo, a optužnica sadržava 13 tačaka, za svakog poginulog po jedna.

Bojnik Hasan, inače psihijatar, otvorio je vatru na svoje kolege koji su se upravo spremali u misije u Irak i Afganistan.

Njegovi motivi su još uvijek predmet istrage a nastoji se utvrditi zbog čega nije uopće bilo primijećeno da je Nidal Hasan potencijalna prijetnja po sigurnost drugih, prenijela je VoA.

Naime, njegove kolege i profesori na vojnoj medicinskoj akademiji primijetili su – kako se kaže – povremeno bizarno ponašanje ovog Amerikanca palestinskog porijekla.

Posebno pamte njegove svadljive reakcije u raspravama o islamskoj vjeri te o američkim misijama u inozemstvu. No, ponašanje nije bilo prijavljeno jer se smatralo da Hasan nije nasilan.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije