Završeni Dani poezije za djecu u Istočnom Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Završeni Dani poezije za djecu u Istočnom Sarajevu
Međunarodna manifestacija Osmi dani poezije za djecu završena je danas u Istočnom Sarajevu proglašenjem najboljih radova učenika osnovnih i srednjih škola pristiglih na konkurs iz oblasti dječije poezije.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvu nagradu je osvojila Milica Anović OŠ "Zmaj Jova Jovanović" Zrenjanin za pjesme 'Kad nemam šta da ti dam', 'Reci da', 'Ogledalo moje'.

U kategoriji od petog do devetog razreda prvu nagradu je osvojio Predrag Obradović OŠ pri Matematičkoj gimnaziji Beograd za pjesme 'Drvo', 'Nema me', 'Žubor mašte'.

U kategoriji srednjoškolaca prvu nagradu osvojila je Nikolina Govedarica - Gimnazija Kalinovik za pjesme 'Zagorje iza gore iza vode', 'Moj zavičaj', 'Kad ću reći to što ću reći ako ne sad'.

U završnom programu su sudjelovali neki od nagrađenih učenika i pročitali svoje pjesme.

Direktorica sektora za marketing Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Svjetlana Kovač prisutnim nagrađenim učenicima uručila je knjige i diplome koje je obezbijedio Zavod.

Članovi Forum teatra, scena za djecu Istočna Ilidža, pročitali su nagrađene pjesme u svim kategorijama.

Ove godine na toj manifestaciji sudjelovali su pjesnici Dara Sekulić, Vladimir Nastić, Moša Odalović, Tode Nikoletić, Nedeljko Žugić, Nedeljko Zelenović, Goran Vračar, Duško Milunović, Ivica Vanja Rorić, Željko Pržulj i Nikola Mijatović Mišo.

Međunarodna manifestacije Osmi dani poezije za djecu održani su od 4. do 6. novembra.

Generalni pokrovitelj bio je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, sufinansijer ?inistarstvo prosvjete i kulture RS-a, a organizator Forum teatar.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije